AccorHotels satsning mot en grönare hotellbransch fortsätter. På Mercure Paris Boulognes hustak är det skördetider i hotellgruppens första aeroponiska trädgård. Den 350 kvadratmeter stora takodlingen tillhandahåller grönsaker, bär, sallad och örter som plockas varje morgon till lunch och middag.

De närodlade grödorna används av hotellets restaurang men ges även bort till de boende i grannskapet.

Jordfri odling utan kemiska gödningsmedel och bekämpningsmedel

ab accor

Mercure Paris Boulognes urbana takträdgård installerades och drivs av företaget Agripolis som specialiserat sig på urbant jordbruk. Utan att använda sig av vare sig kemiska gödningsmedel eller bekämpningsmedel gör denna jordfria växtmetod att grödorna kan vattnas och ges näringsämnen inom en sluten krets som gör av med tio gånger mindre vatten än konventionella jordbruk.

Odlingsprojektet på Mercure Paris Boulogne är en del i AccorHotels hållbarhetsprogram Planet21 som genom ett flertal projekt runt om i världen verkar för en mer hälsosam och hållbar produktion av råvaror och minskat livsmedelssvinn. Samtidigt vill man hitta nya vägar att driva och konstruera anläggningar på ett hållbart sätt som minskar AccorHotels fossila avtryck.

– – –Vi har som målsättning att ha 1000 grönsaksträdgårdar på våra hotell till år 2020. Hållbarhetsarbetet en av våra viktigaste arbetspunkter för att vara med och forma morgondagens stadsbild. Det innebär dels att vi vill driva vår verksamhet på ett miljömässigt hållbart sätt, men även att vi tar en nyckelroll i utvecklingen av den lokala försörjningskedjan för både våra gäster och lokalbefolkningen som bor nära våra hotell, säger Caroline Ebran, chef för projekt för hållbar utveckling på AccorInvest

Redaktionen.