I mer än 30 år har ABB producerat installationsprodukter för Norden och har ett brett sortiment för både fastigheter och industrin. På mässan Elfack 9-12 maj i Göteborg visar ABB bland annat de senaste nyheterna inom installation i den 527 kvm stora montern B04:22. 

Med kvalitet och tillförlitlighet som ledord utvecklar ABB produkter som är snabba att installera, säkra att använda och som tillgodoser de aktuella behoven och önskemålen. Det har lett fram till ett brett sortiment för alla typer av applikationer – privata hem, hotell, kontor, offentliga byggnader och industrier, med flera.

Några installationsnyheter som ABB visar på Elfack:

  • Designserien IMPRESSIVO®som nu består av ett mycket komplett sortiment. Där finns allt från strömställare och vägguttag till produkter för fastighetsautomation och nu även signalprodukter. Med snabbanslutningar på alla insatser för enkel montering och petskydd integrerat i vägguttagsinsatserna för maximal säkerhet. Nya produkter i IMPRESSIVO®-serien är: infällda stereoradion iNetRadio, platsbesparande kompakt LED-dimmer och ett RWC-set med fyra enheter och transformator.
  • Designserierna axcent, carat®, pure ädelstål och future®linear. Med ABB:s strömställarserier kan totalt 144 olika kombinationer göras med centrumdelarna som finns i 6 olika färger och material, och ramarna som finns i 24 olika färger och material. Alla passar på samma insats.
  • Vägguttag med inbyggd jordfelsbrytare, särskilt lämpad för äldre installationer som saknar centralt monterad jordfelsskydd.
  • En guide för hur ABB:s IDEAL-dosor kan användas i brandklassade väggar, med kombinationer av upp till tre dosor.

Redaktionen