2018 är det turkos och orange som gäller. Förra årets succé, med en unik Årets färg, återkommer i en ny kombination. Två av de mest klassiska hantverksknivarna från Morakniv finns nu i de minst sagt sprakande färgerna turkos och orange.

Det är nu tredje året i rad som Morakniv presenterar en unik färgkombination av sina klassiska hantverksknivar. Den numera årligt återkommande traditionen och designkoncept: Morakniv Årets färg. Nu lanseras 2018 års modell. Basic 511 och Basic 546: 2018 Limited Edition är turkos och orange.

– Efter förra årets succé var det ingen tvekan om att den klara färgen var en hit bland såväl proffs som hemmasnickare. Alla ville ha en kniv som stack ut och blev ett utropstecken i arbetsbyxan. I år har vi därför utmanat oss – och användarna – ytterligare med den här riktigt häftiga färgkombinationen. Om förra årets kniv var kaxigt limegrön, har vi tagit det hela till en helt ny nivå med årets turkos och orange. Dels blir det en uppiggande färgklick, dels syns den ännu mer. Det senare blir en både smidig som säker aspekt i arbetet, i och med att den är lätt att hitta i verktygslådan eller ute på bygget, säger Niclas Wiklund, Product Manager på Morakniv.

ab morakniv

Båda knivarna har ett rejält fingerskydd som optimerar säkerheten och handtagets något större geometri gör att kniven ligger ännu bättre i handen. Årets färg finns med endera kolstål (Basic 511) eller rostfritt stål (Basic 546). Båda stålen är av högsta kvalitet, behandlade till optimal förmåga enligt företagets speciella recept i fabriken i Mora.

Morakniv Basic: 2018 Limited Edition börjar säljas 1 februari och finns till försäljning i byggbutiker samt på www.morakniv.se.

Foto: Morakniv
Redaktionen