Delete expanderar – efter MITAB förvärvas nu inom loppet av en månad ytterligare ett bolag – AB Sprängsotning i Alingsås. Delete får därmed ensamrätt på vissa metoder inom sprängsotning i Skandinavien och blir den leverantör av industriservice som kan erbjuda ett komplett koncept inom pannrengöring.

– AB Sprängsotning är ett perfekt komplement till Delete-familjen och vi är oerhört glada över att knyta dem till oss. De har erfarenhet och kunskaper inom ett område som vi inte har idag men som efterfrågas. Vi tror att vi kan utvecklas tillsammans och har nu möjlighet att erbjuda våra kunder i Norden och Baltikum ett helhetskoncept inom pannrengöring, säger VD Mårten Fuchs.

AB Sprängsotning i Alingsås sotar industripannor av varierande slag, främst sopförbränningspannor men även sodapannor, biopannor, elfilter samt olika typer av silos. Sotningen är möjlig att genomföra då produktionen fortfarande är igång, och tjänsten blir på så sätt ett komplement till den rengöring Delete redan utför vid exempelvis driftstopp.

– Nu har vi möjlighet att agera på en bredare marknad, med större muskler. Vi kommer att finnas närmre våra kunder, samtidigt som vi kan utveckla det samarbete som vi redan tidigare haft med Delete”, berättar Mathias Selg, VD på AB Sprängsotning.

Mårten Fuchs avslutar; – Vi är ett snabbväxande företag som vill bli en självklar aktör inom industriservice i Norden. AB Sprängsotning har idag ensamrätt på sina metoder och finns inom segment vi tidigare inte verkat inom. Med detta förvärv kan vi nu erbjuda våra kunder en helhetslösning.

Redaktionen